Low FPS and Performance Issues During Gameplay

Paralytic
  • Low FPS and Performance Issues During Gameplay Paralytic

    Alright this is just baffling me. I have never had performance issues on my Desktop unless its just an easy Driver Update. The worst part is that my Laptop has no issues playing Far Cry 3.

    My Desktop consists of:

    • Windows 7 64 bit
    • Intel Core i7 2700K Sandy Bridge
    • ASUS P8Z68-V GEN3 Mainboard
    • 2x DDR3 4MB PC3-12800 (Mushkin 992057 (997057))
    • 2x AMD Radeon HD 6900 Series (Crossfire)
    • and a few hard drives.

    If listing my laptop hardware would help I will.

    I've downloaded AMD's new Driver Update that is specific too Far Cry 3, still didn't help. Downloaded AMD's Beta Driver Update still didn't help, did both updates at once, nothing. Right now I have all three of the current AMD Driver Updates, still low FPS. I even had to lowered my graphics to low (cringe) and my FPS is unchanged.

    I've also checked for Windows 7 updates.

    After trying for a few hours I decided that I would just suck it up and only use my laptop for playing Far Cry 3. Until today, I saw they released a patch that specifically mentions above 32 core computers, but nothing has changed for me.

    I am beyond frustrated with this and would love some in-site. What else is there to do to increase performance while playing Far Cry 3?

  • Try disabling crossfire. Many games do not play nice with multi GPU setups. I have a 2GB 6950 and the game runs fine for me.

Tags
pc performance far-cry-3
Related questions and answers
  • other game (i.e. Bioshock Infinite and Metro Last Light) on high+ graphics (smoothly) (so far) Up until the driver update, none of the 3 games had any real issues Apparently I may have had... appears. To solve that, I'd alt-tab and play the game as usual. However, 2 days ago, I updated my Nvidea driver. Ever since, when I'd alt-tab and come back, my windows cursor would be gone, however, my mouse would lag, jitter, shift speeds randomly, and 'slide on'. These things, apart from the windows cursor appearing, also happen in both Fallouts. (I figured they all have the same problem, since

  • if that could have screwed up my Diablo 3. It took me quite a while to download and install updates on Path of Exile so I don't really want to try uninstalling it until I've tried other things. So far I've tried changing my graphics card settings (Catalyst 3D and Video settings), lowered everything in-game, even checked the "Low FX" checkbox. I've also tried Repairing Diablo 3 which didn't help. I have a slow connection (2Mb) but it's enough to play the game at 65ms constant. I've used CTRL+R and didn't see any stutters in FPS when I get the lag spike. Because of my slow connection I also didn't

  • Whenever I try to join a multiplayer server on half life 1, I get this error. I used the same game on a laptop and worked perfect, Here's some stuffs about my computer: OS: Windows 7 Ultimate x86. Processor: AMD x86 2.31GHz Dual core (4400+). RAM: 4GB (1GB x4), 3.25GB useable. GPU: Nvidia GeForce 8400 GS (256MB RAM). OpenGL: Version 3.3. And the laptop: OS: Windows 7 Ultimate x86. Processor: Intel x86 2.30GHz Dual core (4500). RAM: 2GB. GPU: Mobile Intel(R) 4 Series. OpenGL: Not sure about the version. The laptop doesn't have any antivirus, I had ESET Smart Security 6 and uninstalled

  • into Windows 7, I get over 100 FPS, and a completely smooth experience. ... to just restart it a couple times, maximise, and see if the title screen is animating smoothly. The fact that Minecraft reports 35-45 FPS, I've got the latest ATI drivers (and saw this issue on earlier versions as well), and that I've had some complete hangs when maximising a lagging Minecraft window (only AltGr-SysRq-REISUB worked, not even Ctrl-Alt-F1), leads me to believe that the window manager, X

  • the game, deleted some steam .blob files, verified cache until it didn't come up with anything new and still nothing. Any help at all in fixing this problem is greatly appreciated and please let me know... move my mouse then the screen goes black and computer reboots itself. System Specs: 12gb ram Amd -4100 quad core 3.60Ghz Windows 7 64bit Ati Radeon 6850 -1gb Asus M5A99X Evo Motherboard ... war complete pack on steam due to its massive discount and proceeded to install shogun 2, I downloaded it on my laptop then used the steam backup/restore function to transfer it to my main pc. after

  • directory with the latest versions Running all Windows Updates I could find None of which seems to have made the slightest bit of difference. Has anyone else had this problem? Is there some magic... failing with the Windows error runner.exe has stopped working. (So useful!) I've asked a friend of mine to try loading the game, and it's working for him, so it appears to just be me. It's also worked in the past for me, so it's probably either an update on my end or theirs. I'm well and truly into the "throw solutions at the wall and see if any of them work" stage. Things I have tried: Deleting

  • When I had my old laptop, I could run Minecraft quite fine, even with the Amazing Shaders mod. When I got my brand new laptop, I could already imagine the possibilities. 2000+ fps. No lag. I... the fps when I hit F3, 93. 93? It didn't look like 93, but I continued to fly around my world relatively smoothly. One and a half minutes later, the "exponential lag" occurred. Two seconds, one frame. Four seconds, one frame. Eight seconds, one frame. This got so bad, it took a while just to exit the game! Is there any way I can play Minecraft fast ever again? Is it my graphics? CPU? RAM? Please help

  • I've had Parmen installed on my computer for a few days now. Playing it went well for a couple short sessions in the first couple days. However, today, it has started to crash whenever I select... settings, virtualization, etc.) which will ensure stable performance of this program? I've tried setting "Compatibility Mode" all the way down to "Windows 95", and just about everything in between, to no avail. System specs are below, taken from msinfo32: OS: Windows 7 Ultimate x64 SP1 Make/Model: HP EliteBook 8530p CPU: Intel Core 2 Duo P8400 @ 2.26 GHz Total RAM: 4 GB Video Adapter: ATI

  • I recently installed rage on my PC, expecting to run smoothly after i played it on a less powerful pc having a decent FPS, BUT! Here comes the plot twist, because after I start a new game, (the pre-rendered cinematics running okay ofcourse) and get in the actual game, I literally get 0FPS, the game 'updates' every 2-3 seconds so it takes like 2 minutes open start menu etc. My PC is more than enough for this game, so what can be the problem? Am I missing something? 0FPS PC SPECS: Processor: AMD Phenom II x4 965 Black Edition @3,9Ghz RAM: 8GB Kingston 1333MHz Videocard: MSI HD6790

Data information